CAPAC anbefaler: The Lake – Sunshine from the past

9. oktober 2013

Bag bandnavnet The Lake gemmer sig komponist og musiker Anders H. Mortensen og en flok musikalske legekammerater: Jacob Chano (trommer, slagtøj og sang), Nikolaj Wolf (bas), Cecilie Hyldgaard (cello og sang) og Perry Stenbäck (banjo, accordion m.m.). The Lake har en ep på samvittigheden allerede, men albumdebuterer med pladen her, der bærer dobbeltydige titel Sunshine from the past.

The Lake har fået sproglig assistance til de engelsksprogede tekster af Aimee Bobruk – en god idé, som andre sagtens kunne tage til sig – og de sikrer, at teksterne falder ganske udbesværet ind i musikken. Det er tekster, der som så mange andre i disse år, er præget af en vemodighed og let melankolsk stemning. Og som sådan passer de som fod i hose til musikken på pladen.

Sangene er – hvilket også er ganske tidstypisk – inspireret af amerikansk folkrock, country og andre rootselementer. Anders er i forgrunden med sin fløjlsbløde mandsstemme og den akustiske guitar er også et markant gennemgående element i musikken. Der er mange iørefaldende melodier blandt de ialt 11 sange. Iørefaldende, men ikke på den banale popfacon. Et illustrativt eksempel er sangen “Magnolia tree”, der er blevet spillet en del på DRs P4. En fængende melodi, der er indlejret i et avanceret arrangement med fokus på en smuk cellolyd, en dansende banjo og en fint swingende rytmebund af trommer og bas. Moderne countryficeret pop.

The Lakes plade er ikke en plade, der forandrer verden eller sætter en nybrud i gang i musikken. Men den skriver sig fint ind i den fornemme række af danske rockplader, der med inspiration i den åbenbart uudtømmelige americana, byder op kvalitetsoplevelser både for den, der gerne vil lytte bag høretelefonerne, og den, der vil ud i byen og opleve musikken live. Hermed anbefalet.

The Lake. Sunshine from the past. Produceret af: Morten Bue & Anders H. Mortensen. Lost Alien Music. Udkom d. 7/10.

Hjemmeside: The Lake

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

351 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62