Capac anbefaler: Sille Nilsson – Nothing else is working

6. december 2015

Jeg er kommet lidt bagud med mine pladeanbefalinger, og det beklager jeg (selv om der har været gode grunde til forsinkelserne). Men nu er tiden til at samle op på den tråd og gøre den lidt kortere.

Og jeg starter med Sille Nilssons charmerende debutalbum Nothing else is working.

På coverbilledet ser man en pige med en paraply, hvor det – helt surrealistisk – regner under paraplyen, medens der er tørvejr udenfor. Hvem der har lavet det fine cover, ved jeg ikke, men det er tænkeligt, at vedkommende kunstner har lyttet nærmere til Silles sange på pladen. For det lille billede illustrerer på sin vis en dobbelthed, man også finder i Silles kærlighedsange. At der midt i al lykke og det fine også er lidt regn og skygge. Modsætninger mødes og kærlighed opstår – men modsætninger giver også anledning til gnister og skygger midt i solen. Desværre er Nilsson sange ikke aftrykt på coveret, for det kunne de godt fortjene, så man kunne kigge dem lidt nærmere an.

Men ellers har Sille Nilsson valgt at albumdebutere med en plade, der dyrker det enkle og autentiske. De ialt otte sange, der er modent poppede har en air af folk og forbigående også country over sig, leveres live i studiet. Denne ny-enkelhed kan man finde som et spredt tendens i den moderne populærmusik, og i Sille Nilssons tilfælde passer den “skrabede” produktion, hvor hendes fine, feminine stemme og akustiske guitar er i centrum, smukt til nøgenheden og ærligheden i hendes sange. Ganske vist bliver hun på eksemplarisk vis backet op af et hold dygtige musikere og backingsangere, men det er Sille selv med sin guitar, der – forstået positivt – dominerer på pladen.

Sille Nilsson er kun 24 år, men med denne plade henvender hun sig til et modent poppublikum (og moden kan man selvfølgelig godt være, selv om man er i tyverne…). Det er moden og moderne singer-songwriter-kunst af den slags, der er langtidsholdbar på pladereolen, fordi den dyrker den gode, men ikke umiddelbart let tilgængelige, popsang, nogle vedkommende tekster og vælger et tidløs arrangement og en ditto produktion. Man kan kun glæde sig over denne plade – og se frem til de næste.

Sille Nilsson. Nothing else is working. Produceret af Andreas Holtti. Giant Sheep Music. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

301 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62