J. J. Cale – Rewind

31. januar 2008

I 1975 var jeg til en mindeværdig koncert i Stakladen med den amerikanske sanger og sangskriver J. J. Cale. Jeg har omtalt den tidligere, hvor jeg mente, at det må have været i 1977. Men nu er jeg kommet i tvivl. For på Poul Krebs’ Venners hjemmeside skulle Krebs have været 19 år, da han fik den utaknemmelige opgave at agere opvarmning for en forsinket Cale. Da Krebs er født i 1956 må det have været i 75.
Denne lille korrektion blot for at gøre opmærksom på, at der er kommet et album med J. J. Cale med hidtil ikke udgivne optagelser. Titlen er Rewind og består af 14 sange, der “ikke lige passede ind” dengang, de først blev optaget. Som man kan læse på mandens hjemmeside. Numrene stammer fra den periode, hvor han besøgte Stakladen – 1973 til 1983. siden har de ligget i kælderen hos Audie Ashworth, der var Cales producer og forlægger. Men nu er de så blevet udsendt, og man kan nyde mandens særegne sangskriverkunst og guitarspil.

After Midnight (sammen med Slowhand… og uden)

Cajun Moon

Don’t Cry Sister

Going Down (Cale sammen med ungdomsvennen Leon Russell – det rykker!)

6 kommentarer

  1. Sifka kommentarer:

    SÃ¥ sejt!

  2. Martin Olsen kommentarer:

    En plade med et par absolutte perler imellem: Since you said goodbye, Bluebird og Lawdy Mama (original komposition og ikke den som Cream gjorde kendt).

    Den 24 feb ’09 udkommer “Roll On” som er et nyt album og rygterne svirrer om at det muligvis blir mandens sidste plade med tilhørende turne. Om denne turne nÃ¥r Europa er desværre stærkt tvilvsomt :-(

  3. capac kommentarer:

    Tak Martin.

  4. martin sørensen kommentarer:

    Ja den er god nok der kommer et nyt JJ cale album

    her den 24 febuar i usa og den 09.03 i resten af verden en god ven fra amerika sender mig den den dag den udkommer i usa og sender den med fedx så jeg har den nok ca. den 26-27 i danmark :-)

    Jeg er især vild med nr 9 oh mary der er stuff til en ny klassiker i den sang. men der er også rigtigt mange andre gode sange nr 05 strange days ja den er også bare god, hmmm svært for alle sangende er faktisk gode, på det nye album.

    Angående live koncert i danmark og resten af europa, kryds fingere håb, bed til gud, muhammed, budda, alle andre guder på en og samme gang jeg vil gentager jeg VIL bare ha set den mand live, så håb og bed til alle guder i hele verden jeg er ligeglad med at skullle køre til tyskland eller england er han i europa ja så er jeg med.

    mvh martin musikalsk ny forelsket JJ cale fan.

  5. regitze kommentarer:

    jeg var også til koncert med J J Cale i 75. i Falkoner:)

  6. capac kommentarer:

    @Regitze: Og den oplevelse kan ingen – mÃ¥ske bortset fra hr. Alzheimer – tage fra os… :)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

685 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62