åh nej – Trille er død, 71 år

18. oktober 2016

Helt tilfældigt kom jeg til at snakke om Trille med en kollega i dag. Og så kommer jeg hjem til den kedelige nyhed om, at hun nu er død, 71 år gammel, af en kræftsygdom. Trille blev berømt-berygtet, da hun som ganske ung optrådte med visen “Øjet“, der handlede om kønsliv og kristendom – og satte ord på noget af det oprør, som tresserne havde sat igang. Siden blev hun en slags uofficiel troubadour for kvindebevægelsen med sit album Hej Søster (1975), selv om Trille aldrig opfattede sig selv om erklæret rødstrømpe.

44 år gammel sagde hun stop og trak sig ud af rampelyset efter en række fine album. Mange år senere vendte hun tilbage til offentligheden som foredragsholder og forfatter af sin anbefalelsesværdige selvbiografi Altid har jeg længsel.

Og nu er hendes livsbue så slut. Og selv om der er kommet mange nye, unge, talentfulde kvinder til, så vil der være en plads, der forbliver tom. Trilles.

Læs også Torben Billes omtale af Trilles retrospektive bokssæt Hele balladen.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

433 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62