Goldfrapp

21. marts 2008


Goldfrapp er en duo, der laver elektronisk orienteret danse- og popmusik. Alison Goldfrapp (sang og synthesizer) og Will Gregory (synthesizer) blev dannet i 1999 og har fem albums på samvittigheden – Felt Mountain, 2000, Black Cherry, 2003, Supernature, 2005 og Seventh Tree fra i år, hvoraf det ene er et såkaldt remix-album (We Are Glitter). Med udgangspunkt i ambient-orienteret musik har bandet udviklet sig mere og mere i retning af mere ligefrem danse- og popmusik med brug af elementer fra rockmusikken. Det kommercielle gennembrud kom med det tredje album Supernature, der kastede flere singler af sig som gjorde sig godt på dansehitlisterne. Og albummet opnåede at blive nomineret i kategorien “Bedste Electronica/Danse-album” i 2007.

Goldfrapp røg ind på den engelske hitlistes top med deres første singleudspil fra Seventh Tree. Titlen er A&E, og man forstår godt, hvorfor den blev en succes. En meget melodiøs sang båret frem af Alison Goldfrapps pigede stemme og i et arrangement med akustiske guitarer og elektroniske lyde. A&E er fulgt op af den ikke mindre iørefaldende sang Happiness – her i en fin live-udgave.

Goldfrapp har en meget flot hjemmeside, hvor man kan høre en hel del af deres musik og se nogle videoer. De har selvfølgelig også en myspace-side, hvor man også kan lytte til deres stemningfulde sange. Deres seneste plade blev anmeldt i denne uges udgave af Weekend-avisen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

271 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62