TV2-skandalen ruller videre

12. juni 2008

Det Radikale Venstre har rejst det ganske fornuftige spørgsmål, om bestyrelsen for TV2 har passet sit arbejde godt nok, da den lod medieinstitutionen kaste sig ud i hovedløse projekter som TV2 Radio og påførte sig selv et underskud på omkring en halv milliard kroner. Som kulturordfører Simon Emil Ammitzbøll udtaler, så burde bestyrelsen ‘have sagt fra over for den tidligere direktions investeringer, der åbenbart har nærmet sig fantasteriets højder’. Det var der nok også andre almindelige mennesker, der tænkte, da mediekoncernen kastede sig ud i radio, hundeblad, forlag, 24 timers nyhedsformidling m.v. Derfor er det nærliggende at få foretaget en ‘uvildig undersøgelse’ af bestyrelsens og direktionens arbejde dengang. Som betingelse for et statslån.
Men – det vil den såkaldte kulturminister Brian Mikkelsen ikke være med til. Han udtaler, at ‘det vil være dybt uansvarligt over for TV2, for det vil få alvorlige konsekvenser. Man kan ikke lege med TV2’s eksistens på den måde. Vi giver TV2 likviditet, og det har ikke noget at gøre med, hvad der er sket tidligere. Undresøgelsen er mere bagudrettet”. Hvad er det egentlig manden siger? At TV2 skal have penge tilført – no matter what!? At uansvarlig og hovedløs mediepolitik ikke skal have konsekvenser for foretagendet!?
Hvad nu, hvis samme konsekvensløse logik skulle overføres på DR, hvis problemer – med Ammitzbølls formulering – ‘er det rene vand ved side af’ TV2s? Kultur-Brians udsagn afslører klart, at TV2 er et prestigeprojekt for den borgerlige regering – og derfor er det i orden, at lade talentløsheden råde og skattekronerne rulle ned i et stort gabende hul – medens public-service-institutionen DR må stramme ballerne, stramme livremmen livstruende ind og ellers sejle sin egen sø… Som Radiserne plejer at sige: Jeg græmmes.

En kommentar

  1. Jens Drejer kommentarer:

    Nemlig, nemlig, nemlig. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan regeringen kan hjælpe TV2 når de nægter at hjælpe DR. Er det virkelig fair? Nej, det synes jeg ikke. Samtidig mener jeg godt at man kan betegne TV2´s problemer som selvforskyldte. Det er meget mere svært at placeret et ansvar hos DR.

    Jeg kan virkelig ikke forstå, at aviserne ikke beskæftiger sig lidt med dette problem. Jeg synes det er ret alvorligt. Man kan jo godt få det indtryk, at regeringen ønsker at straffe DR for nogle udsendelser som regeringen ikke brød sig om.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

200 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62