Dagens lyt: Young Flowers – DR Sessions

18. januar 2009

Som tidligere omtalt nåede den lille energiske trio Young Flowers – Peter Ingeman, Ken Gudman og Per Frost – kun at indspille to ordinære albums i løbet af de tre år, bandet eksisterede. Men heldigvis var der folk ved Danmark Dampradio, der interesserede sig for den nye musik i tresserne. Og Young Flowers var, forståeligt nok, et af de bands, der blev inviteret i studiet for at spille live for publikum. Sammen med radiomanden Erik Kramshøj har Tømrerclaus fra Karma Music gravet en god håndfuld optagelser – monooptagelser! – frem fra radioarkiverne og udgivet dem under den uprætentiøse titel Young Flowers DR Sessions. Titlen skal man ikke lade sig narre af, for det det årgangsrock, der gemmer sig i lasersporene.
Young Flowers var tydeligvis inspireret af en af datidens store engelske trioer, Cream, hvis tunge lyd, de lagde sig efter uden på nogen måde at ende i det rene epigoneri. Pladen lægger ud med en forrygende udgave af Hoyt Axtons “The Pusher”, som også Steppenwolf lavede en mesterlig udgave. Young Flowers udgave er bestemt ikke ringere end Steppenwolfs. De tre danskere lader nummeret strække sig over næsten fjorten minutter, så de enkelte instrumentalister får tid og mulighed for at udfolde sig. Ellers består optagelserne af egenkompositioner og numre, der er skrevet af bluesmanden Peter Thorup og tidl. Baronets-medlem m.m. Ole Fick. På et par af numrene spiller Peter Thorup og Bent Hesselman også med.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad Young Flowers kunne være blevet til, hvis de var dukket op i England eller USA og ikke i lille Danmark. Potentialet til noget stort var der i hvert fald. Hvis man er til blues-rock, som det lød i gamle dage, så er denne skive værd at opspore (fx hos Tømrerclaus).

Quiet days in Clichy

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

569 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62