Politisk kundepleje – Bendt Bendtsen på anklagebænken

15. marts 2009

Den første nyhed, der sivede ind i min bevidsthed via DR Update, var, at den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, ex-minister og EU-Parlaments-kandidat, Bendt Bendtsen var blevet anmeldt til politiet for bestikkelse af borgmesteren i Hørsholm. En ekspert i forvaltningsret skød straks skandaleballonen ned, for det kan godt være, at Bendtsen har deltaget i 33 dyre golf- og jagtrejser til en værdi af omkring en halv million danske kroner, men det kan ikke bevises, at han har gjort noget til gengæld for de givende firmaer (Danfoss, Danisco m.fl.). Reglerne er overtrådt. Og det har Bendtsen gjort før, da han misbrugte sin ministerbil til privat kørsel. Uden, at det fik konsekvenser.
Sagen handler selvfølgelig om politisk moral og etik. Da de gældende regler på området engang blev indført, så var forudsætningen, at politikere ikke kunne modtage store gaver uden at deres dømmekraft og upartiskhed ville blive berørt af det (= korruption). Selvfølgelig vil det nok være umuligt at bevise, at Bendtsen nu er i lommen på de glade givere, men enhver idiot uden for de politiske kredse ved, at får man en stor gave af nogen, så står man i en moralsk gæld til giveren. Det forpligter. Man må yde noget til gengæld. Man må adlyde gavens logik.
Ganske vist fik de konservative ikke fjernet topskatten helt i den nye “skattereform”, men det fik lettet skatten betragteligt for erhvervslivets ledere. Noget for noget….
NB. Selvfølgelig afviser Bendtsen anklagen. Der var blot tale om “arrangementer“, udtaler han.

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Og efter eget udsagn fik han jagtturene, fordi han var minister, ikke fordi han var Bent fra Fyn. Det var da noget af en indrømmelse.
    Når erhvervsfolkene så prøver at redde den ved at henvise til, at man på sådan en jagt-eller golftur rigtigt kan få snakket sammen: fis og pladder! Det første, man lærer på jagtture er at holde kæft, ellers er vildtet sku da forduftet; medmindre man er klapper, og det er vel ikke det, man har inviteret sådan en klaphat til?
    Og hvor mange ad gangen går man rundt, når man spiller golf? Det er jo netop golfspillets force, at man kan gå sammen uden for mange tilhørere, når mafia- og andre bosser skal smede rænker.
    ∛);-)
    Min hole-in-one-smiley

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Ja, man kan godt analysere lidt pÃ¥ BBs skelnen mellem 1. gaver og 2. “arrangementer” – og 1. Minister og 2. Bent fra Fyn. MÃ¥ske kan man sige, at budskabet er, at hvis han bare var Bent fra Fyn, sÃ¥ var der tale om gaver (og bestikkelse), men da han var Minister, var der “kun” tale om “arrangementer”. BBs forsøg pÃ¥ at redde sig ud af det er ikke særlig B-gavet… :-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

255 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62