“Vanvidsbilisme”

16. juli 2009

De seneste dage er begrebet “vanvidsbilist” dukket op igen og igen i medierne. Begrebet dækker personer, der kører hasarderet, hensynsløst og ulovligt og udsætter sig selv og – ikke mindst – andre trafikanter for fare.

Forleden var jeg selv udsat for et eksemplar af slagsen. Jeg var ved at køre ind i en venstresvingsbås ved et vejkryds, da jeg i bakspejlet ser en ældre VW komme med meget stor hastighed. Da føreren – af indlysende grunde – ikke kunne passere min bil i venstresvingsbåsen, dyttede han vedholdende af mig. Sikkert, fordi jeg skulle forføje mig ved at sætte farten op, hvilket jeg ikke havde i sinde. Da jeg så svingede til venstre, blev jeg overhalet venstreom med meget stor fart, hvorefter føreren kørte over for rødt i et meget trafikeret kryds. Heldigvis skete der ikke noget. Heldet var med bilisten (og mig, for tænk, hvad man kunne være blevet vidne til…).

Hvad er årsagen til en sådan trafikal adfærd? I medierne kan man læse om stoffer, sprut, ADHD og psykiske problemer. Personligt tror jeg det også (og primært) handler om noget andet inden for normalitetens spektrum. Testoteron er noget af det. Mange af de hensynløse bilister er unge mænd, ja, drenge, med for mange hormoner i blodet. Og bilen er forlængelsen af den potens, de mangler rent mentalt. Dernæst er adfærden udtryk for den egomane frihedsfilosofi, der er produktet af en anti-autoritær pædagogiks dominans i skolesystemet, forældres ansvarsløshed og -forflygtigelse i opdragelsen og en misforstået liberal-politisk indoktrinering gennem et årti, hvor social ansvarlighed er reduceret til et spørgsmål om skattekroner.

7 kommentarer

  1. susling kommentarer:

    Det er resultatet af “en misforstÃ¥et liberal-politisk indoktrinering gennem et Ã¥rti, hvor social ansvarlighed er reduceret til et spørgsmÃ¥l om skattekroner.” Slet og ret! Intet over intet under.

  2. Thomas Jensen kommentarer:

    Hvad foreslår du, kemisk kastraktion ved klip i kørekortet ? Det forebygger jo også prostatakræft :-)

  3. capac kommentarer:

    @Thomas Jensen: Jeg har ikke nogen enkel løsning, hverken kemisk eller anden. Men noget bør man vel gøre over for disse kamikaze-bilister!?

  4. Thomas Jensen kommentarer:

    Ganske enig men jeg er ganske på bar bund for det er mit indtryk at disse personer kører ligemeget om de har kørekort eller ej.

  5. klaus kommentarer:

    man kunne via et operativt indgreb sy deres hænder sammen pÃ¥ ryggen …

  6. capac kommentarer:

    @Klaus: Ja, der er perspektiver i operationer… ;)

  7. Georg kommentarer:

    Ah, jeg tænkte nok det på et eller andet plan var Anders Foghs og Pia Kjærsgårds skyld.
    Det er det selvfølgelig på en måde. De har ikke sørget for mere politi og langt, langt hårdere straffe mens de havde chancen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

344 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62