Apropos humørkæppen…

2. april 2008

Da jeg gik i folkeskolens ældste klasser morede jeg mig kosteligt ved at læse i skolebibliotekets slangordbøger. Slang har altid stået for mig som udtryk for den folkelige fantasis skaberkraft. Mangen en gang har jeg slået mig på låret, når de billedfremkaldende, humoristiske slangudtryk passerede forbi mit læsende blik. Her er et eksempel – apropos DR2s temaudsendelse om tissemanden:

avlepinden
ynglekæppen
bajadsen
bananen,
det tredje ben,
blåpanden,
den blånakkede,
bolesprøjten,
bovsprydet,
buksekniv,
Claus,
dirken,
dolken,
drengen,
dåseåbneren,
den enøjede,
fimpen,
fingeren uden negl,
den ellevte finger,
fortøjet,
fyldepennen,
geværet,
grenen,
griflen,
haveslangen,
maveslangen,
hormonstangen,
humørkæppen,
instrumentet,
jernet,
kammeraten,
karlen,
karinetten,
klyverbommen,
kløpinden,
kniven,
den hvidskaftede,
den rundslebne kniv,
kæppen,
kødpølsen,

“Og nu er vi nogenlunde midtvejs”, som Kaj Bom skriver i sin gamle Slangordbogen fra 1957…

Skriv en kommentar

438 har læst indlægget