Soundtrack-memories…: The Church

24. marts 2007

For et par indlæg siden omtalte jeg den syrede film Donnie Darko. Jeg glemte, at omtale en vigtig ting i forbindelse med filmen, nemlig dens soundtrack, der ud over originalmusik bestÃ¥r af en række sange fra store 1980’er-bands. Fx den australske gruppe The Church med deres hit “Under the Milky Way” fra 1988.
Chuch blev dannet i netop 1980 i Sydney og hægtede sig på den strømning af ny-progressiv rockmusik, der opstod i løbet af firserne med bands som Joy Division, Echo & The Bunnymen m.fl. De fik pæn succes med deres første album Of Skins and Heart (81) og med singlen the Unguarded Moment. Derefter løb de ind i nogle problemer med deres pladeselskab, der ikke mente af at opfølgeren The Chuch (82) var god nok til at blive udsendt i USA.
Efter en del udskiftninger i bandet indspillede de så i 1988 det album, der blev deres hidtil største kommercielle succes, det mainstreamorienterede Starfish med omtalte hit. Bandet eksisterer stadigvæk, men har ikke nået de samme popularitetshøjder som i 88. Men det skal nu ikke forhindre os i at nyde Under The Milky Way:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

299 har læst indlægget
14,852