And the Ivors goes to… Lily Allen

21. maj 2010

Der er musikpriser, og så er der musikpriser. Nogle handler om markedsandele. Andre om mere “bløde” værdier som fx sangskrivning og komposition. I Storbritannien har man fx Ivor Novello Priserne, der har navn efter entertaineren Ivor Novello og går til sangskrivere, komponister og autorer. Og det er den britiske sammenslutning af sangskrivere osv., BASCA, der står for uddelingerne og har gjort det siden 1955.

Der står en særlig respekt omkring disse priser, fordi det er sangskrivernes eget miljø og ikke pladeselskaberne eller forlagene, der står bag. I øvrigt den eneste prisuddeling, der kan prale af det. I Storbritannien. Selve prisen er en bronzestatuette, der forestiller den lyriske poesis muse, Euterpe. Blandt de tidligere modtagere finder man fx Lennon & Mccartnety, Benny Anderson, Ray Davies, Cat Stevens, Richard Thompson, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, David Bowie, Phil Colins og Dave Stewart. Så det er et fint selskab, modtagerne kommer i.

I år modtog capacs lille popdarling Lily Allen hele tre priser for sin sang “The Fear” i kategorierne “Best song musically and lyrically” og “PRS for most performed work”. Lily Allen var selvfølgelig tårevædet glad for priserne. Og det er da også bemærkelsesværdigt. Ikke kun, fordi der er tale om en intelligent popsang, hvor både melodi, arrangement og sangtekst har høj kvalitet. Ikke mindst sangteksten, der kredser om noget så usexet som den eksistentielle angst, der kan gribe unge og gamle i en verden, hvor dyrkelsen af den overfladige, mediale succes er på dagsordenen. Men det er måske også bemærkelsesværdigt, fordi sangen har været genstand for offentlighedens censur, idet den er blevet renset for ordet “fucking“, som man altså stadigvæk ikke må synge i en popsang, når der er børn til stede, selv om det vel er et af de mest brugte ord i hverdagen.. Sangen findes i både en voksen og en “clean” version.

Hvem de øvrige modtagere var kan du se her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

170 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62