Marjorie Fair – “Self Help Serenade”

23. juni 2010

Selv om det snart bliver muligt at downlåne bibliotekernes lager af musik, ebøger osv., så vil jeg fortsat – så længe det er muligt – gå på biblioteket og låne musik (bøger osv.), sådan som jeg har gjort, siden jeg for alvor begyndte at bruge biblioteket i starten af tresserne.

Uden bibliotekerne ville der være mange plader, jeg aldrig havde fået ørerne op for. Senest faldt jeg over et album med Marjorie Fair, som jeg aldrig havde hørt om. Bandet, der holder til i Los Angeles, har udsendt det ene album, der fik vakt min interesse (på grund af titlen – Selvhjælpsserenade! – og det grønne cover).

Hovedpersonene i bandet er Evan Slamka, der har skrevet alle sangene, synger og spiller guitar, piano og wurlitzer (casio pt-7, B3 orgel m.m.!). På pladen medvirker i øvrigt Patrick Warren (keyboards), Chris Tristram (bas), Joey Waronker (trommer), Kim Bullard (keyboards), Marty Rifkin (pedal steel guitar) – og Jim Keltner (trommer på et enkelt nummer) og Billy Preston (piano og B3 orgel på samme nummer). De to sidstnævnte er jo kendt fra deres samarbejde med The Beatles – og den allusion er på ingen måde tilfældig, for Marjorie Fair (Evan Slamka) har helt sikkert lyttet intenst til Lennon, Mccartney og Harrison. Beatles svæver tydeligvis hen over Marjorie Fairs musikalske vande, men samtidig står Slamka også i gæld til såvel country, psykedelisk rock og andet godt. Det er tilbagelænet, melodiøs shoegazerrock, der er kakao for trommehinderne (for nu at citere en hedengangen pladebutik her i århus). En plade, der vinder for hvert genhør.

Desværre solgte pladen ikke nok for Capitol Records, så Marjorie Fair blev droppet kort til efter udgivelsen. Men i følge bandets myspaceside så arbejder de alligevel på en opfølger… Og måske vil det hjælpe Evan og Co. på vej, at de har fået lov til at medvirke på soundtracket til Twilight-filmen New Moon. Den er der jo salg i.

MyspaceHjemmeside

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

144 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62