Septembersang

31. august 2010

Selv om jeg endnu ikke har lagt de korte bukser og sandalerne væk, så er det ikke til at tage fejl af. Dagene er blevet mærkbart kortere. Køligheden er afløst af en kulde med bid i. Og i morgen er det den 1. september. Sensommeren er ved at gå over i efterår. Ja, er måske allerede gennemgået forvandlingen. Og det er bare mig, der foregøgler mig selv, at der er lidt sommer tilbage i posen.

Og ingen september uden Kurt Weills September Song. Kurt Weill, som jeg lærte at kende i gymnasiet, hvor hans musik til Bertold Brechts teaterstykker var lydspor til pensum, var en begavet popsangskriver. Det var ikke tilfældigt, at The Doors valgte netop Alabama Song som et af sangene til deres debutalbum. Morrison og Co. vidste godt, hvad en god popsang indeholdt.

September Song er fra den mindre kendte musical Knickerbocker Holiday, som Weill lavede til Broadway samme med tekstforfatteren Maxwell Anderson sidst i trediverne. Musicalen havde premiere den 19. oktober 1938. Siden er September Song blevet en popklassiker, der er indspillet af så forskellige kunstnere som Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og – Lou Reed.


“September song” Kurt Weill

September Song The Music of Kurt Weill – Del I Del II

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

383 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62