The Equals – et multietnisk band fra tresserne

28. april 2007


Helt tilfældigt faldt jeg over en lille omtale af bandet The Equals på nettet. Nok til at vække erindringen om deres hit Baby Come Back til live for det indre øre. En af de melodier, der har det med at sætte sig fast med det samme…
Equals blev dannet i 1965 og blandt medlemmerne var Eddie Grant (med affarvet blond hår!), som siden fik succes som solist. Baby Come Back var med på deres første single, som blev udsendt i 1966. På B-siden var Hold Me Closer. Singlen blev ikke et hit i England – men blev til gengæld nr. 1 både i Tyskland og Holland. Og derfor fik den også fast plads i capacs nostalgiprogram Beat-Club det år. Efter en række singleplader, som solgte pænt uden at imponere, forlod Eddie Grant gruppen i 1971 og dermed var bandets tid ovre.
Gruppen var på flere måder foregangsmænd i popmusikken. Det var et af de få multietniske bands i tressernes Storbritannien. Og med deres blanding af pop, rock og reggae foregreb de også den senere ska- og reggae-bølge, der skyllede ind over populærmusikken.

Skriv en kommentar

338 har læst indlægget