John Lennons fingeraftryk

7. oktober 2010

På lørdag ville John Lennon være blevet 70, hvis ellers han ikke for 30 år siden mødte sin banemand, Mark Chapman, der efter sigende bare ville skyde en eller anden kendt person. Men døden sletter ikke alle spor. Tværtimod. Sporene efter Lennon er ikke alene i rillerne på grammofonpladerne, laserhullerne på cd’erne osv. I denne uge har man også mulighed for at få fat i mandens fingeraftryk, som blev lavet i 1970, da Lennon anmodede om at blive amerikansk statsborger.
Som bekendt gik det ikke så let med den ansøgning. FBI overvågede Lennon i årevis, fordi han havde formastet sig til at kritikere Vietnamkrigen m.m. Og mange af Lennons kolleger og venner måtte på banen for at forhindre, at han blev udvist af USA.
Men selv hinsides graven er han åbenbart under overvågning. I hvert fald fortæller auktionarius Peter Siegel til New York Times, at FBI har henvendt sig angående fingeraftrykkene. Men sandheden er nok mere banal. Grunden til, at FBI og den amerikanske stat har vist interesse for papiret, der blev lavet af politiet i 1970, er, at der er tvivl om ejerskabet til det. Hvordan er det landet på denne auktion, hvor det forventes at kunne indbringe mindst 100000 $? Og måske er det dybest set det, det drejer sig om: penge. Som Siegel siger: Hvis fingeraftrykkende havde tilhørt en hvilken som helst andet, så ville FBI og staten nok ikke havde kontaktet ham… [link]


CINE. Les USA contre John Lennon: la bande annonce
Uploaded by Nouvelobs. – Arts and animation videos.

Skriv en kommentar

372 har læst indlægget