I’m a Man

20. december 2010

I foråret 1967 hitter Spencer Davies Group med singlen “I’m a Man“, skrevet af den 18-årige Steve Winwood. Det er også Winwoods Hammond-orgel og – ikke mindst – stemme, der giver dette stykke R&B sin særlige attraktion. Det er de to faktorer, der får sangen til at løfte sig trods en lidt gumpetung rytmesektion.
To år senere tager Chicago Transit Authority nummeret op på deres eponyme debutalbum og transformerer det til et stykke renlivet bigband-progressiv rock.

Det er, som om Chicago Transit Authority har tænkt: det rytmiske kan gøres bedre. Og de leverer et spændstig, varieret, suggestivt gyngende, improvisatorisk bund, der udgør denne versions adelsmærke. Orglet er det også, og Steve Winwoods stemmepragt er erstattet af hele tre vokaler, Peter Cetera, Robert Lamm og Terry Kath. Det ligner næsten en tanke, at der skal tre til at hamle op med Winwoods rolle.

De to udgaver supplerer hinanden godt ved sådan at belyse hinandens styrker og svagheder – og ved at understrege, hvilken god sang, det er…

Skriv en kommentar

124 har læst indlægget