Danmarks Radio – og musikken

25. maj 2007


Det skal ikke være nogen hemmelighed i denne blog, at capac ikke helt har været tilfreds med DRs forsøg på at leve op til sin “public service”-forpligtelse på flere områder. For tvs vedkommende har beskæftigelsen med litteratur – og ikke mindst den mere krævende litteratur, der ikke figurerer på boghandlernes top ti – har været stedmoderlig. Det nærmeste man kommer bogomtaler er tv-avisens og deal-lines forkølede omtaler af enkelte boghits og så den rædderlige traktering af bøger i “Smagsdommerne”. I radioen går det bedre. Også med hensyn til moderne musik (og vi taler ikke kun om rock, men også om jazz, klassisk musik m.m.), så har DR-TV haltet gevaldigt bagefter i flere år. For rockens vedkommende har der dog været Musikprogrammet på DR2. Men i forlængelse af de planlagte besparelser som følge af DRs byggeeventyr nedlægges Musikprogrammet. DR Musik skal spare ialt 19, 5 millioner, og det går også ud over Danish Music Awards og transmissionerne fra det Kgl. Teater. Lige som den klassiske musik på P2 reduceres betragteligt, idet P2 skal spare hele 33% af sit budget.
Personligt vil jeg græde tørre tårer over Danish Music Awards forsvinden, da det handler mere om købmandskab end om musik. Men med Musikprogrammets forsvinden er den nye, unge musik væk fra skærmen, når man bortser fra det hitlisteorienterede, ungdommelige Boogie-listen (som der også skal være plads til…). Når man betænker, hvor meget de visuelle medier betyder for den moderne rock- og popmusiks distribution i dag, så er der tale om indiskutabel forringelse af DRs public-service på musikområdet.
Jeg henviser i øvrigt til bloglands berørte Uffe Stenstrop, der har leveret nogle (galgen)humoristiske kommentarer til DRs bedrøvelige situation.

Skriv en kommentar

275 har læst indlægget