John Wayne – 100 år

25. maj 2007

I morgen ville den amerikanske filmskuespiller John Wayne være fyldt 100 år. DR fejrer dagen med en temaudsendelse om manden – og sender i den kommende tid ikke mindre end tolv film med ham. Da capac var dreng og tilbragte sine søndag eftermiddage i Phønix bio i Esbjerg, var John Wayne indbegrebet af den amerikanske cowboy. Det var ham, vi efterlignede i de efterfølgende lege. Det var ham, alle ville være, når legens roller skulle fordeles.
Selv da capac blev stor og begyndte at interessere sig for verden omkring sig – og derfor fik indblik i John Waynes højreorienterede, reaktionære politiske synspunkter, der blandt andet kom til udtryk i den skrækkelige film De Grønne Baretter – selv da forblev erindringen om alle cowboy-filmene fuld af taknemmelighed og varme.

Skriv en kommentar

565 har læst indlægget