Rory Gallagher: Notes from San Francisco

26. april 2011

Om kort tid udsendes Rory Gallagher-albummet “Notes from San Francisco”. Det blev indspillet i 1977, men blev aldrig udsendt dengang, fordi Gallagher angiveligt var utilfreds med mixningen. Kort tid efter opløste Gallagher sin daværende gruppe og indspilningsbåndene blev sat på hylden.

Gallagher døde i 1995 kun 47 år gammel som følge af komplikationer efter en levertransplantation og nåede derfor ikke at opleve pladens udsendelse.
Allerede tilbage i tresserne, da hans spillede i trion Taste blev han betragtet som en af guitarspillets vidunderbørn. Hvis ikke jeg husker meget galt, så fik Taste en særlig stor popularitet i Danmark med deres energiske power-blues-rock, som især gjorde sig på albums. Måske er det derfor, man kun finder Taste en enkelt gang på de danske hitlister. Nemlig i uge 19 i 1970, hvor det indtog Top 10-listens 9. plads med “What’s Going On“.
Taste tilhørte nok beatmusikkens anden division efter grupper som Cream og Blind Faith. Primært, fordi Taste holdt sig til mere traditionsbunden musikform. Men gruppen brændte igennem i kraft af ikke mindst Gallaghers energiske guitarspil og hans karismatiske sceneoptræden. Ældre læsere vil sikkert mindes Gallagher i koncertsituationen – herunder de medrivende optrædener i det navnkundige tyske liveprogram Rockpalast, hvor han optrådte som en af de tre første navne…

Skriv en kommentar

360 har læst indlægget