Charlie McCoy – på Mountain Stage

11. juni 2011

Den første gang, jeg sådan rigtig lagde mærke til mundharmonikaspilleren Charlie McCoy, var da jeg fik Steve Miller Bands album “5”. På det tidspunkt havde McCoy allerede været aktiv i mere end et tiår.
Selv om McCoy spiller flere instrumenter, så er det især for sit mundharmonikaspil, har er blevet berømt. Og han begyndte allerede at traktere det lille instrument som 8-årig.
Efter at have spillet rock’ roll nogle år tog han en uddannelse som musikpædagog ved universitetet i Miami. Det var hans tanke at blive lærer. Men han fortsatte med at optræde som rock’ roll-musiker ved siden af  – til universitetets store fortrydelse. Han blev nægtet et scholarshipstipendium af samme grund, trods sit indlysende musikalske talent. Men dengang var rock’n roll endnu ikke accepteret på Bjerget…
McCoy fortsatte med at spille og omkring 1960 fik det lille pladeselskab Cadence Records ørerne op for hans talent og gav ham en pladekontrakt, der i første omgang resulterede i singlen “Cherri Berri Wine“, som lige netop nåede op på Billboards Hot 100-liste som nr. 99. Indspilningen fik også den betydning, at McCoy fra det tidspunkt satsede på mundharmonikaen og lod guitaren og trommerne, som han ellers havde prioriteret, glide lidt i baggrunden.

I 1961 opdagede Chet Aktins McCoy. Han havde hørt nogle demooptagelser, som McCoy havde indspille for Cadence. Og han hyrede ham straks. Det betød, at han kom til at spille harmonika på Ann-Margarets “I Just Don’t Understand“, som blev indspillet for RCA, og det førte videre til en indspilning med selveste Roy Orbison og hans millionsælgende hit “Candy Man“. Dermed var McCoy godt igang med at etablere sig som efterspurgt sesssionmusiker og mundharmonikaspiller.

Han begyndte også selv at indspille albums og singler. Og med “Today I Started Loving You Again” (1972) fik han stor succes. Den solgte 750.000 eksemplarer og kom på Billboards Countryliste som nr. 16. Og med sit andet album “The Real McCoy” lykkedes det ham at få en Grammy.
Siden er der kommet i omegnen af 20 album – alt inklusive – med McCoy. Men det er især som sessionmusiker har gjort sig gældende. Han har indspillet med et hav af musikere, bl.a. Elvis Presley, Perry Como, Joan Baez, Johnny Cash, Buffy Sainte-Marie, Kris Kristofferson, Paul Simon, Ringo Starr og Bob Dylan.

Her kan du høre en fin optagelse med Charlie og en flok garvede sessionmusikere i The West Virginia Super Pickers

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

175 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62