Det’ svensk!: Doctors & Dealers – Every Sinner Has A Future

11. juli 2011

Bag gruppenavnet Doctors & Dealers gemmer sig den svenske sangerinde og sangskriver Sparrow Lindgren. Det er også hende man kan se på coverfotoet, hvor hun mest af alt ligner en, der lige er kommet hjem fra Roskilde Festivalen eller en heftig aften i byen… På coverbagsiden holder Sparrow en strimmel papir hen over sin kavalergang med påskriften: Ok you’re right, I’m crazy.

Hvad coveret skal signalere, kan man godt fundere lidt over. Jeg vælger at fortolke det som et udslag af ungdommelig, lidt prætentiøs, leg med (køns)roller og identitet.

Sangtitlerne bekræfter sådan set denne udlægning, fx “Steal your life”, “Backstabber”, “All I Ever Told You Were Lies”, “Trouble”, “It Hurts Too Much To See You Smile” osv.

Jeg kunne godt forestille mig, at nogen vil blive frastødt af coveret, og det ville være en skam, for musikken på pladen er helt anderledes neddæmpet, melodisk og legende, end man måske kunne forvente.

Stilistisk breder Sparrow Lindgren og hendes musikervenner sig bredt. Fra små popperler (som fx de minimalistiske Steal Your Life, okulelenummeret Johnny og They Don’t Get You ), over kabaret- og chanconslignende sange (“Backstabber”, der lyder som noget, der kunne være skrevet af Kurt Weill, “Absinthe Makes The Heart Grow Fonder”), over tilbagelænede, næsten dovne ballader (“All I Ever Told You”) til mere poprockorienterede sange (som “Fishes like me”). Sparrow har ikke nogen stor stemme. Den er lille, fin og feminin. Og hun er ikke noget stor melodimager. Der er ikke pophitlistepotentiale i sangene. Men til gengæld er sangene fulde af billeder og stemninger, som bl.a. fremhæves af en stor sans for valg af arrangementer og en bemærkelsesværdig alsidig instrumentering. Det er legende indiepop, vi har at gøre med på denne plade. Giv Doctors & Dealers en chance, når du møder dem på din vej.

Skriv en kommentar

271 har læst indlægget