Lea Roberts – en glemt soulsangerinde?

21. august 2011

Lea Roberts er ikke nogen voldsom kendt soulsangerinde. Faktisk er det mere end svært at finde detaljerede oplysninger om hendes liv og levned på nettet. Ikke desto mindre vil det være synd og skam, hvis hun gik i glemmebogen. For hun besad både talent og en fremragende stemme, da hun indspillede plader i tresserne og halvfjerdserne.

Lea Robert kom til verden i Dayton, Ohio den 15. april 1946 og blev døbt Leathe Roberta Hicks. I starten af tresserne indspillede hun sine første to singleplader for det lille plademærke Minit Records – Prove it/ When Something Is Wrong With My Baby og Love on my Mind/ Stay with Me. De to singler banede vejen for en kontrakt med United Artists i 1970, og her indspillede Roberts elleve singleplader de næste fem år. To album blev det også til: I 1973 kom Excuse Me, I Want To Talk To You og i 1975 kom Lady Lea. Et enkelt hit fik hun med sin udgave af Neil Sedakas “Laughter in the Rain”, som nåede en 20. plads på R&B-listen i 1975.

Med sin tydeligt gospelinspirerede sangstil kan Lea Roberts minde lidt om fx den yngre Aretha Franklin. Og stilistisk bevæger hun sig mellem dyb, blød soul og mere funkagtige numre. Det var hendes forrygende udgave af gruppen Frees “All Right Now“, der for alvor åbnede mine ører for denne talentfulde soulsangerindes stærke stemme. Den udgave burde have været et klart hit, da den blev udsendt på singleplade i 1975…

Efter bruddet med United Artists har hun vist nok kun udsendt et enkelt album, My Silent Place, som udkom på Skies Unlimited Records.

Let it Shine – I’m loosing my Mind – I take my Fire with meLoving You

Skriv en kommentar

199 har læst indlægget