Ryan Adams: Ashes & Fire

26. september 2011

Den 36-årige sanger, musiker, sangskriver m.m. Ryan Adams er en slags musikalsk Wunderkind inden for det genrefelt, man kategoriserer som alt-country, americana og rock. Siden han i 2000 forlod kult-alt-countrybandet Whiskeytown (1994-2000), har han gjort sig bemærket ved sin højproduktive karriere, hvor han ud over at udsende mindst en plade om året også har fungeret som efterspurgt producer for en lang række navne fx Willie Nelson, Norah Jones, Cowboy Junkies og Toots & The Maytals for at nævne et par meget forskellige eksempler.

I årene 2004-2009 arbejde han også sammen med bandet Cardinals, men de sidste to år har der været lidt stille om den talentfulde musiker. Dels holder Cardinals en slags pause, dels er Ryan blevet gift med den kendte skuespillerinde og sangerinde Mandy Moore i 2009, og endelig har han været plaget af Ménière’s disease, en sygdom, der rammer ørerne og gør, at man opfatter lyde forkert og får problemer med balancen.

Men nu er han så klar med et nyt album Ashes And Fire, som måske er mere nedtonet i udtrykket end før, men som også viser, at han stadigvæk kan skrive gode sange. Til tider kan han som en ung Bob Dylan, men det er mere en tilfældighed end epigoneri. Lige nu kan man høre pladen her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

267 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62