Eric Burdon & the Animals: Anything

8. oktober 2011

I 1966 var det slut for den gamle udgave af The Animals. Men forsangeren Eric Burdon samlede en ny udgave af Animals omkring sig og kaldte ganske ubeskedent gruppen Eric Burdon & the Animals. Det nye band bestod i 1967 af Barry Jenkins på trommer, guitaristen Vic Brigs, bassisten Danny McCulloch og violinisten John Weider.

Men det var ikke kun konstellationen, der var ny. Det samme var musikken. Burdon og Co. slap det faste greb om Animals’ R&B-fundament og lod sig inspirere dybt af den psykedeliske musik, som strømmede ind fra den amerikanske vestkyst.

Stilskiftet resulterede i det lidt oversete album Winds of Change, der kom i året for The Summer of Love, 1967. Men skæringerne “San Franciscan Nights” og “Good Times” sørgede dog for, at Eric Burdon ikke gik i glemmebogen lige med det samme. Til gengæld var der andre numre på pladen, der gjorde det. Og de fortjener at blive støvet af og hentet frem igen. For den nu 70-årige Eric Burdon var stadigvæk en af de markante stemmer i tressernes rock, og selv psykedeliske lyde og hippiegevanter kunne ikke udviske den mørke, dybe, maskuline R&B-ramponerede stemme.

På Tuben faldt jeg over nummeret Anything, der fint illustrerer, hvad der sker, når Burdons røst møder flipperfølsomheden i en smuk lille sang.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

332 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62