Sgt. Pepper skal dø – og andre fadermord

15. juni 2007


Nu har vi jo helt glemt listerne. Næsten. Så er det jo godt, at The Guardian kan komme os til hjælp. Avisen har bedt en række yngre kunstnere give deres mening om pop- og rockklassikere, som efter deres uforgribelige mening ikke er det. Altså: klassiker- og fadermord. Listen omfatter:

1. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – Beatles
2. Tupac Shakur All Eyez On Me
3. Nevermind – Nirvana
4. Pet Sounds – The Beach Boys
5. The Stone Roses – The Stone Roses
6. Is This It – The Strokes
7. Marquee Moon – Television
8. Arrival – ABBA
9. The Neon Bible – Arcade Fire
10. Dark Side of the Moon – Pink Floyd
11. L.A. Woman – The Doors
12. Meat is Murder – The Smiths
13. Trout Mask Replica – Captain Beefheart and the Magic Band
14. Velvet Underground and Nico – ditto

Blandt fadermorderne finder man fx forfattern Ian Rankin, der tager livet af Velvet Underground, Peter Hook (ex-Joy Division og -New Order), der ikke kan lige Beefheart – og Billy Childish, engelsk garagerocker, der mener, at Sgt. Pepper tog livet af rock’n roll. Læs deres argumenter og meninger – og gys.

Skriv en kommentar

419 har læst indlægget