Ny dansk powerpoprock: Anchorless – Every Nook And Cranny

5. februar 2012

 

Den danske sekstet Anchorless, som i morgen udsender sin første langspiller, er ikke et nyt bekendtskab på alternativscenen. I 2011 udsendte de – som det er almindeligt nu om stunder – en EP, der er blevet hentet ned fra nettet rigtig mange gange. Og ikke kun, fordi den var gratis.

Anchorless spiller nemlig en smittende, dansant poprock, der med et personligt twist legerer inspirationen fra en lang række ældre og nyere powerpopbands. Det er nærliggende at tænke på R.E.M, der stadigvæk står som et fyrtårn og sender et skarpt lys af inspiration over mange af de nyere bands. Også Anchorless. Men i mine ører sender lyden af ringlende guitarer, dansende, lette trommer og melodiøse sange også tankerne af sted til halvfjerdsernes og tressernes powerpopbands og fx til Squeeze og de popglade The Smiths. Og hinsides dem powerpopbandet The Beatles.

Anchorless består af Henrik W. Hald (sang), Jan Petersen (kor og tangenter), Jacob Ankær Johansen (gt), Jakob Reichert Nielsen (gt), Nikolaj Wichmann (bas) og Daniel Kruse (trommer). Sammen spiller de en medrivende, energisk powerpop, der stilistisk måske ikke helt kan rive sig løs fra inspirationskilderne, men på smuk vis bærer den uopslidelige tradition for ørehængende og dansevenlig, flerstemmig, guitarbåret poprock videre. Musik, man bliver rigtig glad af at lytte til. Med kærlig hilsen til R.E.M og – ja, The Beatles….

Every Nook and Cranny hedder det nye album (Play/Rec), og den består af ni iørefaldende sange, der hver for sig sagtens vil kunne gøre sig som singleudspil. Det er en plade, der sætter en tyk rød streg under den kendsgerning, at der er masser af grøde og utæmmelig talent i ung dansk musik. Ikke mindst uden for tv-kanalernes lørdagsunderholdning. Hvis du er til smittende powerpop, så skulle du få fat i Every Nook And Cranny, der kan fås både på vinyl og som digital produkt. Anchorless har kastet ankeret midt i poprocken.

Opdatering: Hele albummet streames i en  uge – fra og med i dag 6/2 – her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

324 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62