Apropos store pladebutikdag: Elvis Presley – King Creole vol. 2

22. april 2012

I dag fejres pladebutikkerne og vinylpladerne, og tanken fik mig til at bladre i en af mine to mapper med single- og EP-plader for at finde min allerførste vinyl. Eller rettere sagt: En af de to allerførste. For da jeg i en alder af ni år fik min højt elskede grønne rejsegrammofon hos en lille radiohandler (Ludvig Poulsen) i Strandbygade i Esbjerg i 1962, fik jeg to plader med i købet, så jeg havde noget at starte med. En singleplade med Louis Armstrong og så Elvis Presley King Creole vol. 2 (RCA, EPA 4321). Begge plader var uden cover.

EPen med fire sange af soundtrackalbummet King Creole fra 1958. EP’en – den europæiske udgave – er fra samme år og indeholder numrene “Trouble” (Leiber-Stoller), “Young Dreams” (Kalmanoff-Schroeder), “Crawfish” (Wise-Weissman) og “Dixieland Rock” (Schroeder-Frank). De tre sidstnævnte sange var leveret af sangforlaget Hill and Range, som Presley ejede sammen med manager Colonel Parker. Leiber og Stollers “Trouble” var et af de markante, stærkt bluesinfluerede sange i filmen og en sang, Elvis vendte tilbage til, da han årti senere gjorde come-back på tv. I øvrigt var Leiber og Stoller ikke i kridthuset hos Parker på det tidspunkt, fordi de havde fået for stor indflydelse på Elvis’ kunstneriske orientering og gik uden om oberstens kommandoveje.

På pladen får Elvis hjælp af bl.a. The Jordanaires, Scotty Moore, Bill Black og D. J. Fontana. Albummet King Creole er genudgivet på cd i 1992 og 2005 med flere ekstranumre, bl.a. nogle alternative indspilninger af titelsangen. God vinylpladedag!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

293 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62