Collagen fra Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – auktioneret for £55,250

14. november 2012

Dengang beatmusikken kom frem, var der vist ikke mange, der forestillede sig, at musikken og dens frembringelser ville gå en og blive eftertragtede kulturelle klenodier. Men sådan gik det. Beatmusikken er blevet kulturhistorie. Er kommet på museum. Og på auktion. Gamle plader forhandles til skyhøje priser (fx kan man købe Steppeulvenes single "Du skal ud hvor du ikke kan bunde" for dette nette pris af 3500 kroner eller kult-psych-rock pladen med Fleur de lis for 30.000 kroner – men så er det også i en velholdt udgave…). Og er man kendt nok – som fx The Beatles – så kan alt videresælges til skyhøje priser. Forleden solgte McCartney sin gamle, blå, velholdte Aston Martin DB5 for £344,400. Og Southebys auktioner har lige haft hammerslag på Sir Peter Blakes originale collage til albummet Sgt. Pepper’s lonely hearts club band. Den gik for 55,250 £. Tja.

Skriv en kommentar

182 har læst indlægget