Shawn Colvin har fødselsdag – hun bliver 56…

10. januar 2013

Nogle gange kan det være lidt svært at forklare, hvorfor en bestemt kunstner eller et bestemt band falder i ens smag. Den amr. singer-songwriter Shawn Colvin har æren for, at jeg fin anskaffet mig en CD-afspiller. I 1992! Jeg havde hørt hendes andet album – Fat City – og pladen var gået rent ind på lystavlen. Men kunne ikke – dengang – erhverves på vinyl. Ergo…

Når jeg faldt pladask for Colvin, så skyldes det ikke kun, at hun bevæger sig inden for den folkinspirerede singer-songwriter-genre, som siden halvfjerdserne har stået så stærkt i amerikansk underholdning. Men også på grund af den særlige feminine sonoritet, hendes stemme har.

Colvin lærte at spille guitar som barn og via sin faders pladesamling blev hun skolet i den amr. folktradition fra den indflydelsesrige Kingston Trio over Pete Seeger og frem. Og det var derfor ikke overraskende, at hun som voksen slog sine folder i folkcirkler i San Francisco og – siden hen – New York. Hun var længe et hot navn i miljøerne der, inden hun fik chancen for at manifestere sig på plade. Først skete det, da hun sang backing på Suzanne Vegas hit "Luka". Denne optræden var med til at give Colvin hendes første pladekontrakt hos Columbia. Her indspillede hun debutalbummet Steady On, der udkom i 1989. Som en slags tak for sidst optrådte Suzanne Vega som backingsangerinde på pladen. Både debutalbummet og efterfølgeren Fat City blev Grammynomineret. Men det store gennembrud lod vente på sig til 1996, hvor albummet A Few Small Repairs solgte stort, især i kraft af sangen "Sunny Came Home", der nåede op på en 7. plads på Billboards Hot-100 og trak albummet med sig.

Colvin har indspillet ialt 10 album. Heraf to live-albums. Senest – i 2012 – har hun udsendt albummet All Fall Down.

Colvin har som fx James Taylor og Suzanne Vega sans for den gode melodi og hun har holdt sit kunstneriske momentum gennem alle sine indspilninger.

Round of blues – en af mine favoritter med Colvin…

Skriv en kommentar

96 har læst indlægget