En Andrews Sister er død: Patti

1. februar 2013


[ikke-krediteret foto. Fra venstre mod højre: Laverne, Patti og Maxine Andrews]

Vi skal tilbage i tiden. Før Beatles, ja før Elvis. Andrews Sisters kom for alvor frem i slutningen af 1930’erne og blev rigtig store under Anden Verdenskrig, hvor de var de amerikanske soldaters darlings og drømmepiger. Med sange som “Boogie Woogie Bugle Boy”, “Beat Me Daddy Eight To The Bar” og “Don’t Sit Under The Apple Tree” og et pladesalg i omegnen af siger og skriver 50 milioner eksemplarer skrev de sig i deres aktive karriere, der sluttede i de varme 1967, ind i musikhistorien som en af de mest populære syngende pigegrupper.

Forleden – den 30. januar – døde mezzo-sopranen Patricia Marie “Patty” Andrews i den fremskredne alder af 94 Ã¥r. Hun var – uden at forklejne de to andres søstres sangstemmer – det vokale centrum.

De tre søstre kom fra en norsk-græsk indvandrerfamilie, der støttede pigernes sangglæde. De begyndte som kopigruppe, der efterlignede de dengang vældigt populære Boswell sisters. Og det store gennembrud kom i 1937, hvor de fik mulighed for at indspille fire sange pÃ¥ plade (for 50$ stk.!), bl.a. deres første millionsælger “Bei Mir Bist Du Schön (Means That You’re Grand)”. Herefter gik det slag i slag for Andrews Sisters. Patty var aktiv som sangerinde helt frem ti 1990’erne, hvor hun bl.a. sang med Glen Millers Orchestra.

Medley

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

111 har læst indlægget
14,925