Gordon Stoker – forsanger i The Jordanaires – er død, 89 Ã¥r

3. april 2013

Selv om der har været for mange nekrologiske indlæg her i året start, så kommer jeg ikke uden om at omtale Gordon Stokers død. Han var forsanger i The Jordanaires, der blev verdensberømte for deres samarbejde med Elvis Presley.

Stoker blev født i 1924 og startede sin musikalske løbebane som pianist. Det var også som pianist, han kom ind i The Jordanaires. Elvis var begejstret for sanggruppen, og da han skiftede fra Sun Records til RCA blev Jordanaires hans faste vokalbacking. Elvis har selv givet udtryk for, at han aldrig var blevet til det, han blev, uden The Jordanaires. Store tanker, men i hvert fald lagde gruppen dimensioner til hans sange. Men i 1953 skete der nogle ændringer i gruppens sammensætning og Gordon blev forsanger. Bag sig havde hand Neal Matthews (tenor), Hoyt Hawkins (bariton) og Cully Holt (bas). Sidstnævnte blev senere erstattet af Ray Walker.
Successen med Elvis gjorde Jordanaires efterspurgte af mange andre kunstnere – fra Patsy Cline til Don McLean. Og gruppen havde nok at lave i Ã¥rene efter mødet med Presley.
[Ukrediteret foto af Elvis og Jordanaires Рer l̴nt fra en australsk Elvisfanside.]
Elvis – All Shook Up
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

431 har læst indlægget
14,919