Det’ for børn (og voksne): Alle svarene

14. april 2013

Ved vi egentlig, hvad børn tænker? Jeg kan huske at det spørgsmål dukkede op ved et meget akademisk symposium, jeg engang deltog i. Og jeg kan huske, at svaret blæste lidt i vinden som en tøven hos de deltagende. Men en ting er sikker: Børn gør sig deres egne tanker om alt, hvad de ser, oplever osv. Børn er nysgerrige, videbegærlige og småfilosofiske. 
Netop i en tid, hvor kampen om børnenes tid står højt på den politiske dagsorden, er det måske værd at huske på, at børns (ud)dannelse, videnstilegnelse, selv- og verdensforståelse ikke kan reduceres til skoling. Og hvor vil der være tid – for børnene – til at fundere over livets gåder og verdens og deres egen indretning, hvis de skal sidde på skolebænken fra morgen til sen eftermiddag?
CD’en Alle svarene, der er kommet i stand i et samarbejde mellem komponist og tekstforfatter David Nordentoft og en række børn og voksne, gav anledning til de ovenstående aktualpolitiske overvejelser. Pladen er en slags spoken word, og består af seks numre med hvert sit tema – Det ved jeg ikke, Kærlighed, Natur, Kunst, Sociale Forhold og Meningen med tilværelsen. En lang række udsagn fra børn og voksne er klippet sammen og akkompagneret af elektronisk musik. Det er et projekt, der må forstås – i den meste generelle forstand – som et pædagogisk projekt. Man kunne forestille sig, at pladens numre kunne indgå i institutionelle og familiære sammenhænge, hvor man ønsker at snakke med børnene om de ovenstående almen og filosofiske spørgemål. Som inspiration for børnenes egne tanker. 
Alle svarene på – BandcampFacebook

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

151 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62