Sid Bernstein – manden, der fik Beatles på Shea Stadium – er død, 95 år

22. august 2013

Det. der gjorde Sid Bernstein kendt langt ud over hjembyen New Yorks grænser, var – som overskriften antyder – at han var den, der fik Beatles til at optræde på Shea Stadium  – først i 1964 og siden i 1965 og 1966. Men meget sigende hedder hans erindringsbog fra 2000 Not Just The Beatles… For han havde mange andre store kunstnere på samvittigheden. Judy Garland, Tony Bennett, Elvis Presley og ABBA.
Bernstein var adoptivsøn i en jødisk new yorker-familie. Og efter Anden Verdenskrig, hvor han aftjente sin værnepligt i det besatte Tyskland, kom han ind i bookingbranchen, hvor han hurtigt kom til at lave shows med store navne. Han arbejde også sammen med den kendte dj Allan Fried, der lavede rock’n roll-shows i New York. Og så fik han ansvar for den hensygnende Newport Jaszz Festival. 
Ved siden af arbejdet som booker studerede Bernstein politisk videnskab, og det var i den forbindelse han fik nys om fænomenet Beatles, der havde sat Storbritannien på den anden ende. Og Bernsteins forretningssans fortalte ham, at her var noget at gå efter, og han kontaktede selveste Brian Epstein – Beatles’ manager  – og lokkede ham med et løfte om at sætte Beatles på plakaten i Carnegie Hall, der ellers ikke begav sig af med beatmusik og rock’n roll. Det lykkedes som bekendt at få en aftale i stand, og dermed startede Beatlemania i USA. Og Bernstein forstod at malke sin guldkalv med flere koncerter bl.a. den på Shea Stadium. Til historien hører også, at Bernstein forsøgte at få de fire Beatles til at finde sammen igen efter opløsningen. Det lykkedes om bekendt ikke, men viser noget om mandens forretningstalent. Nu er han død.   

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

147 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62