Et band ved navn Death

1. marts 2014

Det fortælles, at de tre sorte Hackney-brødre – David, Bobby og Dannis – blev musikalsk vækkede, da deres far lod dem se Beatles optræde i The Ed Sullivan Show, og at en koncert med The Who nogle Ã¥r senere sendte dem i retning af en rockform, der siden er blevet døbt proto-punk.

De tre brødre fra Detroit, Michigan, fik lært at spille, indspillede demonumre hjemme hos forældrene og endte i studiet United Sound Studios i 1974, hvor de fik indspillet en god håndfuld sange. De blev dog aldrig udgivet. Angiveligt fordi pladeselskabet Columbia Records ikke så noget kommercielt potentiale i et band med navnet Death. Det blev begyndelsen til enden for Death, der blev opløst i 1977.

Først i 2009 udgav det lille plademærke Drag City Records Deaths indspilninger som albummet …For the Whole World to See. Og samme Ã¥r gendannes bandet uden David, der i mellemtiden var død af lungekræft.

I 2011 udsendtes et album med tidlige indspilninger med bandet Spiritual Mental Physical.  Og i 2012 blev gruppen genstand for en dokumentarfilm med titlen A Band Called Death, der fortæller historien om et band, der i dag betragtes som forfædre til fx The Ramones. Filmen kan ses i København den 5. marts i forbindelse med Musikfilm Festivalen ’14, Cinemateket.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

148 har læst indlægget
15,007