Dagens lyttepensum: Half Japanese – artpunk

1. marts 2014

Half Japanese består af de to brødre Jad og David Fair fra Uniontown, Maryland. Sammen startede de art punk-bandet Half Japanese i 1975, og siden dengang har de lavet tretten studioalbum, tre livealbum plus en del EP’er og opsamlinger. Deres varemærke har været en meget simpel instrumentering bestående af et lillebitte trommesæt og en forvrænget guitar. De synger begge to, selv om Jad har førertrøjen på. Og teksterne er en pubertær blanding af tekster om piger og tekster om sci-fi og overnaturlige emner.

I 1977 debuterede de med det tredobbelte album 1/2 Gentlemen/Not Beasts, der i løbet af kort tid skaffede dem et kultfanpublikum. I firserne supplerede brødrene deres egne musikalske udfoldelser med andre musikere, der er blevet udskiftet hen ad vejen.

I 1993 blev Half Japanese genstand for en musikdokumentar med titlen Half Japanese: The Band That Would Be King af Jeff Feurzeig. LIge nu kan den ses i klip på Youtube. Her.

Half Japanese spiller art punk, og det lyder på de tidlige album som en opdateret, skrabet udgave af halvtredser rock’n roll og tidlig tressergarage. En musik, der er velegnet til kultdannelse. Velkommen i klubben!

 

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

130 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62