Star Trek – optimeret

18. september 2006

Læser på nettet, at CBS har opgraderet Kaptajn Kirk og besætning. CBS Paramount Domestic Television, der er en filial af CBS, er i gang med en digital forbedring af den oprindelige series 79 afsnit, således at 1960’er-tidens grafik bliver omsat til computer-genereret grafik anno 2006. Det gælder blandt andet de eksterne optagelser af de forskellige rumfartøjer, også Enterprise, der får et nyt updated look. I det hele taget arbejdes der på at skabe mere dybde i rumoplevelserne, mere tekstur, stemning og lys. Bare de nu ikke helt kvæler nostalgien! Men bagmændene beroliger med, at de vil sørge for at bevare den oprindelige stemning og udseendet. Vi får se, hvis ellers dansk tv vil sende serien igen.
Også musikken får en overhaling; selv William Shatners berømte Intro (Space, the final frontier…) bliver digitalt remastered. Amerikanske tv-stationer begynde at sende serien i denne måned for at markere serien 40 års jubilæum. Det når dansk tv nok ikke.

Serien, der oprindeligt blev taget af skærmen i 1969 på grund af for ringe seertal, har fået sin kultstatus via en række genudsendelse i tiden efter. Og som Shatner gør opmærksom på, så er det ikke det tekniske isenkram i serien, der bærer igennem, men historierne.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

433 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62