Capac anbefaler: Reverend Shine Snake Oil Co. – Anti-Solipsism Part One – Creature

16. juni 2014

Er det en EP eller et minialbum, vi har med at gøre? Reverend Snake Oil Co.’s nye plade består af fem numre, så det er nok nærmest en EP. Det passer også med, at den følges op af en vol. II senere på året. Men måske er det også udtryk for, at albumformatet er lidt i krise i disse streaming- og vinyltider?

Men lad nu disse udenomsomstændigheder ligge, for Reverend Snake Oil Co. har med sit lille udspil lavet en absolut lytteværdig plade, der i sit tekstunivers er et opgør med tidsåndens hang til selvoptagethed. Og for at opnå den helt rigtige stemning har det multinationale band – frontmand Claudius Pratt, Justin Moses, Maartin Ollivierre og Matthias Klein – henlagt indspilningen af pladen til det tidligere fængsel. Men måske er det mest et smart gimmick!?

Musikken fejler imidlertid ikke noget. Det gode band står til halsen i den amerikanske musiktradition og spiller en fuldfed rock, der er tilsat en række naturlige tilsætningsstoffer i form af blues og garagerocklyd. Det bliver allerede tydeligt i det første nummer “The Candidate”, hvor Pratts rå, hæse, rustne stemme er omgærdet af en huggende guitar og en fræsende mundharmonika, der trækker direkte på bluestraditionen. Sang nr. 2 – “The Truth” – er nærmest en rockballade, der er bygget op omkring trommer og slagstøj, der indleder sangen og lægger et komplekst rytmisk lag sammen med rytmeguitaren under Pratts plagede stemme.

Pratt lyder som en tugthusfange, der jamrer og plager om at blive benådet og sat fri. Og instrumentalisterne skiftes til tage têten i sangene, der alle fremstår som moderne rockudgaver af den bluessang, der blev til i sydstaternes bomuldsmarker. Og vidste man ikke bedre kunne man forledes til at tro, at pladen var blevet til i sumpområderne i de amerikanske sydstater. Men det er den altså ikke. Og det understreger blot, hvor international den såkaldte americana efterhånden er blevet. Den dyrkes her der og alle steder – ikke mindst i Danmark.

Hermed anbefalet.

Reverend Shine Snake Oil Co. – Anti-solipsism part one – Creatures – Soapbox Music. Udkommer i morgen.

 

 

Skriv en kommentar

375 har læst indlægget