Og så til koncert: The War on Drugs rammer Voxhall, Aarhus

26. oktober 2014

Med mange flotte koncert- og pladeanmeldelser i ryggen kommer Philadelphia-bandet The War on Drugs forbi Aarhus i aften, og jeg har været ude tidligt og sikre mig en adgangsbillet til den for længst udsolgte koncert.

Orkesteret blev dannet af Kurt Vile og Adam Granduciel i 2005, men allerede efter debutalbummet Wagonwheel Blues (2008) valgte Kurt Vile at forfølge sin drøm om en solokarriere og overlod derfor roret til Graduciel. Man kan vel sige, at The War on Drugs først blev et sammentømret band efter Viles afsked, for de første år brugte Vile og Graduciel forskellige musikere som backing, men de besluttede til sidst at etablere et rigtigt orkester med Charlie Hall på trommer og orgel, Kyle Lloyd på trommer og Dave Hartley på bas. Men siden er der sket flere ændringer. Hall og Lloyd har forladt gruppen, og i dag består The War vist nok af Granduciel, David Hartley, Robbie Bennett og Charlie Hall.

Tre album er det efterhånden blevet til. I 2008 kom de svære toer Slave Ambient, der fik kritikerne med sig. Og i år er så kommet Lost in the Dream.

I sin nuværende form spiller The War on Drugs en traditionsladet rock, der ville være utænkelig uden traditionen over Bob Dylan og Bruce Springsteen. Hos War finder du samme ubesværede storladenhed som hos Dylan og Springsteen, samme flair for episke rocksange, men også et let og luftigt klangunivers, der afslører, at The War on Drugs tilhører en yngre generation og har fået impulser fra moderne indierock, americana og folk. Som de bedste nye rockbands bærer The War on Drugs traditionalismen med sig og forvalter den med både respektfuldhed og nytænkning. The War on Drugs er et band, man gør klogt i at holde øre med.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

178 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62