Karlheinz Stockhausen, død 79 år

8. december 2007

Det er Bo, der gør opmærksom på, at den tyske komponist Karlheinz Stockhausen er død (den 5. december) i en alder af 79 år. Ud over at være en inspirationskilde for mange musikere i rocken, så var han også en af de første komponister inden for den nyere klassiske musik, som den unge capac stødte på. Det skete i gymnasiet. Indtil da var jeg kun blevet præsenteret for Mozart og andre klassiske ikoner i den klassiske musik.
Det var et bestemt værk, der fik lov til at åbne mine ører: Gesang der Jünglinge (1955). Her gik det op for mig, hvad jeg hidtil havde vidst uden at vide det: at den menneskelige stemme er et instrument på linje med andre instrumenter. Oven i købet et privilegeret instrument med en variation, som intet andet instrument kan opbyde.

Skriv en kommentar

224 har læst indlægget