Capac anbefaler: ONBC – Crash, Burn & Cry

12. maj 2015

Som tidligere nævnt er bandet Oliver North By Choir genopstået og er transformeret til det kortere bandnavn ONBC. Og bandet består i dag af de to forsangerinder Tanja Simonsen (kendt fra Superheroes) og Camilla Florentz (epo-555) – og ved deres side har de Mikkel Max (ligeledes epo-555) og Ivan Petersen (The Boombox Hearts). Og sammen har de nu barslet med albummet med den barske titel Crash, Burn & Cry.

Men titlen skal ikke skræmme nogen væk fra pladen, for selv om der er både alvor og melankoli i teksterne, sådan som tidsånden foreskriver, så er der tale om let indiepoprock, der dyrker en æterisk-drømmende og meget iørefaldende lyd. Klogt nok investerer bandet sine to kvindelige stemmer i en stærk forgrundsposition i dette projekt. I de fleste af numrene svæver Tanjas og Camillas kønne stemmer – sammen eller enkeltvis – over en sprød musikalsk bund, der nok er enkel,  poppet og indsmigrende, men også har lidt kant i form af ikke mindst guitarist Mikkel Max Hansens fyldige klange, der ikke bare lader sig indordne under popskematikken. Selv om der er tale om enkle popsange, så er der en indbygget spænding mellem pigernes kønne stemmer og den underliggende musik. En spænding, der giver musikken en særlig kant og dynamik, der sikrer, at det samlede musikalske udtryk ikke bare falder i et med tidens popbaggrundstapet.

Crash, Burn & Cry er en spændende debut for den nye konstallation og et godt bud på nutid indiepoprock – og det skal bestemt blive spændende at se, hvor gruppen vil bevæge sig hen på kommende indspilninger. Hermed anbefalet.

ONBC Crash, Burn & Cry. Produceret af ONBC og Jesper Reginal. Crunchy Frog. Udkom d. 9. maj 2015

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

295 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62