Capac anbefaler: Mathias Heise Quadrillion – Sudden Accent

17. maj 2015

Det unge, danske jazz-mundharmonikatalent Mathias Heise har etableret jazz-fusions-orkestret Mathias Heise Quadrillion, der netop er debuteret med albummet Sudden Ascent. Det er fusionsmusik, der blander jazz, rock og andre af nutidens udtryksformer – f.eks. og markant: spoken word – med hinanden og skaber en musik, der besidder de bedste kvaliteter fra de forskellige ingredienser – jazzens improvisatoriske leg med melodier og harmonier, rockens kropslighed og puls og så videre.

Og Sudden Ascent skriver sig smukt ind i en tradition, der går tilbage til halvfjerdsernes store navne som Weather Report, Mahavishnu Orchestra, Herbie Hancock, Return to Forever og mange andre grupper, der lavede banebrydende fusiionsmusik og satte baren meget højt. Men Mathias Heide (harmonika, keyboards og spoken word), Mads Christiansen (guitar), David Vang (bas) og Aksel Stadel Borum (trommer) har uforfærdet kastet sig ud i projektet og er landet med held med et album, der ikke kun skaber fusion, men også lader de enkelte stilelementer skinne markant igennem. Her er øjeblikke, hvor Mathias Heise med sin harmonika forbigående leder tankerne hen på mesteren Toots Thielemans (f.eks. titelnummeret), og der er øjeblikke, hvor man genkalder sig Weather Report på højdepunktet i deres meditative hjørne (f.eks. “House of Fog”).

Med Sudden Ascent tilfører Quadrillion ny ilt til en genre – fusionen – der ellers kunne se lidt udtørret ud her i 2015. Og det er velkomment. Jeg håber, at man vil give pladen og gruppen en chance og lytte til dem. Hermed anbefalet.

Mathia Heise Quadrillion. Sudden Ascent. Giant Sheep Music. Udkom den 10. maj

Skriv en kommentar

624 har læst indlægget