Farvel til Lynn Anderson – 67 år

31. juli 2015

Lynn Anderson – en af de markante, kvindelige countrykunstnere i halvfjerdserne og firserne meldes død i en alder af kun 67 år. En trist nyhed at slutte denne fredag af med… Angiveligt skyldes dødsfaldet en lungebetændelse. Andersons største hit var “(I never promised you a) Rose Garden”, der også nåede de danske hitlister (hvor sangen fik en uge i starten af 1971).

Opdatering: De fleste nekrologer er positive og ukritiske over for deres “ofre”. Men under læsningen af nekrologerne om Lynn slår det mig, at i det mindste New York Times forsøger at være ærlige om det billede, hun efterlader sig. Dels fortæller man historien om, at Lynn flere gange er blevet taget for spritkørsel og har fået en dom for det, og at hun også er blevet taget for butikstyveri (en Harry Potter-DVD…) og straffet for det. Men man fortæller også historien om, hvordan Lynn insisterede på at indspille “Rose Garden”, selv om det er en mandlig sang (skrevet af Joe South), fordi hun kunne lide den. Alt i alt et nuanceret billede og en pæl gennem forestillingen om, at kendte mennesker skulle være anderledes end resten af os dødelige…

Skriv en kommentar

224 har læst indlægget