Hun er død: Cilla Black – 72

2. august 2015

“Such a shock to hear about Cilla’s passing. She was a lovely girl who infected everyone with her great spirit.From first meeting her as a cloak room girl at the Cavern in Liverpool, to seeing her many times since, she always had a fun-loving dignity that made her a great pleasure to be around. She had a fine distinctive voice and was always a bit of a laugh. It was a privilege to know and love her.”, Paul McCartney

Beatles-protegéen Cilla Black er død i en alder af 72 år. De foreløbige oplysninger tyder på, at Black døde af såkaldte “naturlige” årsager i sit hjem i Spanien.

Det var efter sigende Ringo Starr, der fik Cilla Black ind i kredsen omkring The Beatles, da han introducerede hende for manager Brian Epstein. Andre anekdoter giver John Lennon æren for at introducere hende til Epstein. Inden da havde hun været garderobedame i The Cavern, hvor Beatles jo startede deres karriere i Liverpool.

Hun havde drømme om at blive noget ved musikken og optrådte rundt omkring i lokalområdet, bl.a. sammen med Ringos første band Rory Storm and the Hurricanes. Og Brian Epstein skrev kontrakt med hende som sin første og eneste kvindelige kunstner. Det førte til en pladekontrakt med George Martin og indspilningen af Lennon-McCartney-sangen “Love of the loved”, der blev en yderst beskeden succes med en 35. plads på hitlisten. Langt bedre gik det med single nr. 2, “Anyone who had a heart” (Bacharach/David), der toppede listen i februar 1964. Og dermed tog Black hul på en karriere, der omfatter hele elleve top ti hits i perioden fra 64 til 1971.

I årene efter gjorde hun sig også på tv med eget show og som vært på andre programmer. Og hun fortsatte med at lave musik. Så sent som i 2013 udkom The Very Best of Cilla Black, der giver en tværsnit gennem hende karriere.

Selv om hun er uløseligt forbundet til Beatles i tresserne, så skal hun mindes som en af de fremmeste britiske sangerinder i tressernes gyldne æra – med sin helt egen stemme og lyd. Hvil i fred.

Skriv en kommentar

344 har læst indlægget