Dansk TV-dramatik: Sommer

3. januar 2008

Selv om capac ikke får set så meget tv på grund af sit nye arbejde (man skal jo passe sin søvn også), så fik han dog set første afsnit af DR1s nye dramasatsning Sommer. Efter successen med Forbrydelsen var forventningsniveaet lagt lidt vel højt, men – selv om man skal være varsom med at sige noget kategorisk efter første afsnit – så kom den nye serie godt fra start. Et godt anslag. Der blev spillet godt og solidt over hele feltet. Især gjorde Jesper Langberg et overbevisende indtryk som familiepatriarken, der ikke vil eller kan erkende en snigende demens, der sætter hele familien i bevægelse.
Dramaturgisk minder første afsnit lidt om Forbrydelsen, idet afsnittet også væver en række mere eller mindre usynlige handlingstråde ind i den centrale historie om familieoverhovedets fødselsdag. Antydningen af et gammelt feriesidespring på Mallorca. En graviditet, der forties og hvorfor? Osv.
Måske vil det lykkes DR at hive endnu en succes i hus. Det gamle hus fortjener det i disse krisetider. Vi krydser tommeltottene.

Skriv en kommentar

497 har læst indlægget