Capac anbefaler: Homesick Hank – Beautiful Life

17. november 2015

Vi befinder os i melankoliens og mismodets blå sfære, hvor navne som Tindersticks, Spain og mangen en americana-alt-contry-artist huserer. Ganske vist bærer det nye album fra Homesick Hank titlen Beautiful Life, men det er et smukt liv, der også byder på smerte, nederlag, sår på sjælen og meget andet, der befordrer melankoli og mistrøstighed. Og der er næsten noget symptomatisk i, at danske Homesick Hank på denne plade får hjælp af selveste Mary Gauthier på nummeret “Believe”. Gauthier, der er kendt for sine hudløse og til tider kuldslåede sange, hvor livets skønhed bygger på et skyggelandskab af smerte og bitre erfaringer.

Og musikken passer som fod i hose til den let mistrøstige stemning på pladen. Kudre Haan, der har skrevet sangene, synger med en til tider næsten blid mandestemme, som bærer på et stort mørkt følelsesregister, der skinner igennem sangene sprækker. Og akkompagnementer er som hovedregel centreret om Haans stemme, en diskret tromme og en enkel guitar omkring hvilken kor og andet rejser sig som undertregende supplementer. Sangene er langt fra poppede, men iørefaldende og betagende som sange i americana-traditionen kan være, når de lykkes.

Homesick Hank dyrker en dansk udgave af americana – kaldet nordicana. Og pladen her, der er gruppens fjerde, tager sigt mod et publikum, der ynder americana-genren med al dens intimitet og eksklusivitet. Hermed anbefalet.

Homesick Hank. Beautiful Life. Produceret af Anders Blomqvist. Slow Shark Records. Er udkommet

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

194 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62