Med paraply, charme og bowlerhat – en erindring

9. januar 2008

Det er den gode mand, Lars, der vækker dagens mediale minder frem. I sin blog skriver han om den gamle spændings-tresserserie The Avengers, der havde Patrick Macnee i hovedrollen som den meget engelske og meget blaserte agent John Steed, og som blev ledsaget af Diana Rigg i rollen som Emma Peel, en Secrete Service-agent.
Serien løb på tysk tv i årene fra 1961 og frem til 1969 under den meget tyske titel: “Mit Schirm, Charme und Melone“. Heraf overskriften.
Selv om den tyske titel er spøjs, så siger den dog også en del om serien, der – ikke ulig “De uheldige helte” – koketterede med højnæset engelsk humor og elegance. Jeg husker ikke de enkelte afsnit i detaljer, men var vældigt godt underholdt af denne sammenkogte ret af kriminalhistorie, action-, SF- og thrillerfilm, når den blev indtaget omkring spisetid.
Serien, der blev videreført i 1976 under titlen The New Avengers er gået hen og blevet kult, hvilket kan kan forvisse sig om ved lidt søgning på nettet. I øvrigt er det sjovt at læse, at den også har haft deltagelse af en række skuespillere, der siden hen er blevet ret så berømte: Charlotte Rampling, Donald Sutherland (begge i afsnit #116, The Superlative Seven), Gordon Jackson, John Cleese, Carol Cleveland (kendt fra Monty Pyton), Peter Wyngarde, Christopher Lee og Julian Glover. Lige noget for serie- og filmbuffs.
I øvrgt er det også interessant at læse, at Diana Riggs iøjnefaldende stramme, sorte læderoutfit dengang vakte en vis furore, fordi det – i det mindste i en episode – gav anledning til associationer i retning af SM-sex. Det var i fjerde episode – A Touch of Brimstone – der blev mere eller mindre censureret i USA og i Tyskland. I episoden indgår en orgie-scene, hvor Diana Riggs Domina-læderkostume revner. Scenen ville der i dag kun vil få folk til at trække på smilebåndet, men i de tidlige tressere var frisindet endnu ikke helt slået igennem. Afsnittet blev en del år senere sendt som særlig natforestilling på den tyske satellitkanal Sat 1.

Skriv en kommentar

6.494 har læst indlægget