Capac anbefaler: KD Karma – Empathy!

3. januar 2016

kdkarma_empathy_album cover

Som titlen – og dens udtråbstegn – mere end antyder, så er KD Karma – alias Keld Dalager – ude i et ærinde. Af PR-materialet fremgår det, at Dalager med ‘vred budhisme’ vil slå et slag for empatien, altså vores evne til at leve os ind i andre mennesker, fordi det – angiveligt – står sløjt til med den i vor tid. Selv om der sikkert kan være noget om det, så vil jeg tillade mig som udgangspunkt at sætte denne intention i parantes for at møde pladen som den kommer en i møde gennem højtalerne.

Indledningsvist kan man notere sig, at også denne plade befinder sig inden for den brede katagori americana med sin særlige blanding af tilbagelænede ballader, der trækker på såvel stille rock, blues, country og introvert singer-songwriter-sangskrivning. Kell Dalagers behagelige stemme passer meget fint til den valgte, nedtonede fortællende, ja nærmest bekendende, stil på pladen. Selv om der medvirker en lang række hjælpende musikere på pladen (ingen nævnt, ingen glemt), så resulterer det ikke i nogen “stor” lyd. Snarere tværtimod. Det gennemgående træk er, at sangene er meget stille og diskrete, grænsende til det ligefremt introverte. Der vil sikkert være nogle lyttere, der vil savne lidt upbeat-rock elller lidt mere eksplicit aggressivitet på pladen, men jeg opfatter pladen som bevidst nedtonet og med fokus på det personligt betroende. Budskabet: Empathy! Det er i den ånd pladen skal indtages.

KD Karmas plade egner sig fint – og måske bedst – til stille og intens, man fristes til at sige: empatisk,  lytten. Og musikken vil sikkert egne sig til små spillesteder, hvor den bedst vil komme til sin ret. Hermed anbefalet.

KD Karma. Empathy! Produceret af: Kell Dalager. Target Records. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

156 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62