Capac anbefaler: Silje Holtan – Picture Me

14. februar 2016

Nej, jeg er slet ikke færdig med 2015 i musikalsk henseende. Og længe, ja, alt for længe, har Silje Holtan ligget på mit skrivebord og kigget spørgende på mig, medens jeg fortabte mig i andre lytte- og skriverier. Men nu er tiden inde til at give Silje nogle anbefalende ord med på vejen. Og sandt at sige, så er Siljes plade sådan en, der tåler at ligge lidt og lade nyhedssstømmen storme hen over sig.

Picture Me hedder Silje Holtans plade, og der er tale om en meget moderne popalbum, der må have appel til et poppublikum, som har lagt teenageårene bag sig og ikke længere stiller sig tilfreds med letfordøjelige popsange. For godt nok er Holtans sange poppede i den forstandt, at der både er iørefaldende melodier og fængende rytmer, men der er på ingen måde tale om døgnfluepop. Det er pop, der kræver noget af sin lytter. Sammen med sine samarbejdspartnere har Holtan skabt et lydunivers, der både bruger traditionelle instrumenter og den moderne digitael programmerings mange muligheder. Dermed er der skabt et lydbillede, der både peger retrograd tilbage på de forrige årtiers – ikke mindst de synthglade firsere – lyd og progressivt frem mod nye endnu ikke trådte musikalske stier. Lyden er på samme tid umiddelbart tilgængelig og storslået og imposant.

Og i sit tekstunivers appellerer Silje Holtan både til lytterens visuelle forestillingsevne og tankefulde intellekt. Som fx i titelsangen “Picture Me”:

Picture me
A fortune tellers wife
Picture me
Running for my life

I wanna be a four-wheel drive
I wana catch myself a fast ride
And if a cold rain should fall
I wanna be a six o’clock train and I’m running
I’m running….

Det handler mere om at male billeder i hovedet på lytteren og afsætte stemninger og spørgsmålstegn sammesteds end at træde de velkendte popsangsstier. På den måde skiller Silje Holtan sig ud fra mainstream ved at sætte forventningerne til lytteren lidt højere end det oftest sker.

Og Silje Holtan har en dejlig popstemme, der er både klar, naturlig og sensuelt feminin. Og den lokker lytteren ind i et feminint univers, det nok er værd at besøge. Også selv om man tilhører det andet køn. Picture Me er en plade, der skriver sig flot og naturligt ind i række af overbevisende popplader, som er kommet gennem de seneste år her i landet. Tag vel imod Siljes nye plade. Hermed anbefalet.

Silje Holtan. Picture Me. L V Records. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

256 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62