Capac anbefaler: The House – Race to the Red Light

21. februar 2016

Kapløbet hen til det røde lys. Ja, så er der slået en ungdommelig, ja lømmelagtig, tone an. Noget med hurtige biler, brændte dæk osv. Men også noget apokalyptisk, noget med vor tids bevægelse mod det katastrofale… Og hvis disse løsslupne associationer til bornholmske The Houses albumtitel – Race to the red light – og det superenkle cover med fotoet af et trafiklys med den røde lampe tændt ikke er helt galt afspadserede, så passer associationerne sådan set fint til de ialt ti rocksange, som The House – alias Morten Pauck (guiitar), Jesper Staustrup (bas) og Kennie Ørted (sang) – leverer.

Producer James Thomas, der tidligere bl.a. har produceret Beth Hart, står for en renskuret produktion, hvor bandets individuelle præstationer står knivskarpt i lydbilledet, samtidig med at dette lydbillede har den for rocken vigtige homogenitet og tæthed. Og produktionen passer meget fint til bandets melodiøse og umiddelbart fængende rocksange, der nærmest har noget klassisk over sig, selv om inspirationen tydeligvis er hentet inden for de sidste fire årtiers moderne rock.

Hvis man skulle sætte et enkelt tillægsord på The Houses album, så er det overbevisende. Overbevisende som et stykke moderne rock. Overbevisende på samme måde som U2 var med deres debutalbum (og the Edge og U2 var ikke langt væk undervejs i lytningen til denne plade, uden at the House på nogen måde er kloner af det irske band). Med The Race to the Red Light har The House leveret et godt bud på et af årets bedste rockplader, tror jeg. Hermed anbefalet.

The House. Race to the Red Light. Produceret af James Thomas. Target. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

232 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62